Årets färg

Nordsjö utser BrightSkies™ till Årets kulör 2022.

Nordsjö presenterar Bright Skies som Årets kulör 2022, en ljus och luftig blå kulör som kommer att ge en välbehövlig känsla av ny frisk luft i våra hem.

Efter en period då vi känt oss innestängda och begränsade, längtar vi nu efter att vidga våra vyer. Kulörexperter inom AkzoNobel-koncernen, en av världens största färgtillverkare där Nordsjö ingår, har tillsammans med ledande, internationella designspecialister genomfört omfattande trendforskning som visar att vi upplever ett starkt behov av att åter ta steget ut, uppleva naturen och världen omkring oss samt ha en ny optimistisk inställning till allt.

År 2022 återuppstår livfulla kulörer och ljusa toner efter en period där neutrala och dämpade kulörer har dominerat – möjligen är det en spegling av vårt behov av positivitet.

Bright Skies är fräsch, öppen och bra för själen. En vitaliserande nyans som för in naturens positiva effekter och ger nytt liv åt alla boendeytor. Det är också en kulör som fungerar med en mängd andra nyanser, från mjuka neutrala kulörer till glada ljusa.

”År 2022 kommer Bright Skies att hjälpa oss att anamma nya idéer och drömma om en ny framtid”, säger Ann-Charlotte Linde, nordisk kulörchef på Nordsjö. ”Kulören speglar den gränslösa himlen ovanför oss, vilket ger oss utrymme att omdefiniera rollen för våra hem, naturen, konsten och nya röster i våra liv. Vi tror på att ge människor möjlighet att blomstra genom kulörers oändliga möjligheter till att visa vem man är.”

Trendfärgen till 2021 heter Brave Ground.

Årets kulör 2020 var Tranquil Dawn, en mjuk och dämpad gröngrå kulör som ger en känsla av lugn och renhet.

Se fler inlägg nedan